„rugativa neincetat”

Pt.catehumen

Nu tiam raspuns pina acum ca sati mai treaca pofta de a scrie cearsafuri pe blogul meu.tiam spus ca apreciez ca ai citit multe asta te ajuta sa verifici mai usor ca altii daca ce scriu eu aici e conform invataturii lui Hriistos,dar daca incepi sa dai lectii in timp ce te rogi cu- pacatosu-(vezi mai jos) te vei afla ca esti mincinos si nu ai cum sa te ridici.

Rugaciunea inimii este aceea despre care apostolul a scris ca prefera sa se roage cu 5 cuvinte.in aceste 5 cuvinte Doamne,Iisuse Hriistoase,fiul lui Dumnezeu,mintuiestema, pe mine pacatosu,este concentrata intreaga scriptura.deci oricine incepe sa se roage e bine sa cunoasca semnificatia ei caci altminteri e dificil sa o capete  si daca a capatato dupa mari sirguinte o pierde ca nu are cunostinta ce a capatat si aici e cel mai grav ca nerealizind caderea ajunge sa creada ca sta de vorba cu Dumnezeu. Hai sati explic prin deductie logica ca vad ca te duce capul la tot felul de dracii intelectuale.

Ce inseamna –Doamne-?vedem ca in vechiul testament,de vedeau inger,foc in rug pe Dumnezeu Tatal sau Fiul (zice David –Domnul Domnului meu-)se adresau cu Doamne,cind Iisus a vietuit pina la rastignire cu oamenii pe pamint il chemau Doamne,si mai apoi pina azi il chemam Doamne deci acest cuvint cuprinde Sfinta treime Tatal ,Fiul,si Duhul Sfint.acum care dintre acestia3 ne mintuie pre noi?scris e –fara de mine nu puteti face nimic-si aceasta a ziso Iisus Hriistos.mai departe :cine e acesta?fiul lui Dumnezeu.si cemi face mie ,sau mai bine zis ce inseamna acest cuvint-mintuieste-?simplu il despartim pe silabe:

min-de la mina

tu-de la ta

ies-de la iesirea(din egipt,sau mai bine zis din robia diavolului)

te-de la scoate

ma-de la mine

deci mina ta ma scoate pe mine din robia lui satan(caci acestuia se inchinau egiptenii)e frumos sa descoperim ca poetul are dreptate cind zice:limba noastrai limba sfinta limba vechilor cazanii ,pe care din nefericire au terfelito noi talmaci de ieri si de azi cu traducerile moderne si talmaciri dupa cum le place lor.mai departe ceo fi aia pacatosu ca ce scrie la dictionarul de limvistica nu prea ajuta la mintuire?

Pa -de la pamintul

ca-de la cauta

to-de la todeauna

su-de la sufletul

pamintul ,adica trupul,cauta todeauna sufletul sal traga in jos la cele pamintesti.deci cel ce se declara pe el pacatos se arata pe el celorlalti ca sa nu cumva sa fie luat de exemplu,  sau de bun si sfint ce face si zice el, ca este unul care e tirit de trupul lui catre iad.multi isi pun lozinca de pacatos dar nu stiu ce zic si se fac de ris.deci ia aminte sa nuti treaca prin cap sa scurtezi rugaciunea ,caci aceasta este  a celor mai incercati si care nu se mai tem sa se ia de git cu dracii .deci straduiestete sa o spui intreaga constietizind fiecare cuvint….(va urma)

9 răspunsuri to “„rugativa neincetat””

 1. Doamne ajuta!

  Daca nu vi-i cu suparare, din ce sursa ati preluat aceasta interpretare a Rugaciunii Domnului Iisus Hristos?
  Blogul pare unul f. instructiv in introducerea profanilor ca mine, pacatosul, in tainele Adevarului de Credinta. Dar, nu trebuie uitat ca in zilelel noastre multi invatatori mincinosi vor umbla prin lume incercand sa traga poporul in ratacirile lor si sa-l duca in focul vesnic al iadului.

 2. …daca ti se par citusi de putin rataciri ce e scris pe blogul meu te rog sa nu mai citesti ca te poti indraci,si lui Dumnezeu nui plac fricosii ,scrie pe undeva pe ultima pagina a apocalipsei ca sunt primii pe care Ii va arunca in iad si sint dovezi si in vechiul testament, cind Moise a strins poporul sa se lupte pt.pamintul fagaduintei, primii pe care ia dat la o parte fura fricosii.am sa repet inca odata ca oricine cauta adevarul trebuie musai sa verifice daca corespunde cu invataturile sfintilor parinti cele ce citeste dar mai ales sa se roage ,inainte, in timp ce,si dupa.numai ca noii cautatori le place sa zgormoneasca peste tot fara sa se roage, numai ca sa caute nod in papura la altii si sai arate cu degetul in timp ce ei poarta cu mindrie birna in ochi lor.sursa mea de iterpretare e: cind joc teatru la padure mai stau de vorba cu copacii ,cu pietrele,daca vreti sa luati aminte bine ,daca nu puteti cauta alte chestii mai instructive.si mai e ceva important pt.tine –cei ce fac ascultare de calcatori de canoane merg tot acolo unde merg si acestia,adica la iad ,chiar daca nu au fast anatemisiti sau caterisiti,asa ca data viitoare cind mai pui intrebari ,daca cauti motive sa te smintesti din raspunsuri e clar ca esti deja smintit si nai nici o treaba cu cautarea mintuirii.vezi ce intrebari pui pe viitor ca raspunsul la cea de mai sus nu stiu cit te intareste in credinta.eu personal nu caut sa trag pe nimeni dupa mine deoarece e aproape imposibil ca cineva sa faca ceva asemanator cu mine,oricum ar insemna sa nu fiu ortodoxa in acest caz,caci ortodoxul este un plantator de cuvinte si nu un smulgator de buruieni din gradina altora,timp in care ar creste buruienile in gradina lui.deci fiecare e dator sasi smulga buruienile proprii iar daca vrea sa se traga singur linga vreo gradina curata ca sa aibe de unde primi seminte este la alegerea lui.

 3. Uf, uf, nu m-am facut inteles ori am fost prea subtil… Voi vorbi direct de aici inainte, fara ocoluri. Exista in anuntul pentru „catehumen” o exprimare – o redau mai jos – care ma pune pe ganduri:
  „…Hai sati explic prin deductie logica ca vad ca te duce capul la tot felul de DRACII INTELECTUALE”. Ce legatura pot avea DRACIILE cu ceva sacru, cu interpretarea expresiei „MANTUIESTE-MA” din RUGACIUNEA LUI IISUS sau ce legatura poate exista intre Veliar si Iisus Hristos, intre minciuna si Adevar, intre neghina si Graul cel curat?
  Atata nedumerire mai am.
  In rest, Domnul sa te ajute, sora, in cele pe care le lucrezi pe blogul tau, pentru luminarea pacatosilor!
  Mult spor duhovnicesc.

  • Are ca sintem pe ultima suta de metri, azi stiinta (pt cei ce studiaza in profunzime)a ajuns sa demonstreze ca Dumnezeu exista,de aceea sa scris ca cel ce sade pe cal are in gura lui sabie cu doua taisuri-el taie la fel de bine cu adevarul ca cu minciuna,insa sfintii parinti avertizeaza ca acestia sunt aceia cei mai experti si nu e de racomandat oricui sa foloseasca aceasta metoda deoarece usor se poate insela-aici diavolul se manifesta in atac de o subtilitare extrema si numai cei foarte probati au posibilitatea sal depisteze-deci este cu putinta a fi folosita si minciuna pt. a indrepta pe cineva pe calea mintuirii (caci zice ca Dumnezeu se uita la scopul omului)numai ca atunci cind nu esti cu adevarat curat minciuna se lipeste de tine si te pierzi si tu si acela pe care ti se pare ca lai fi salvat.de aceea sa scris ca la Dumnezeu minciunile oamenilor sunt adevar si invers.Dumnezeu sa te lumineze sa intelegi ce tiam scris,iar de nu poti sa intrebi iara.
   Am o observatie sati fac :uf,vai aoleu etc,sunt nume de draci si ar fi bine pt.tine sa nui pomenesti caci se prezinta la apel(multi se oftica cind eu vorbesc dracii in sus dracii in jos ,zicindumi sa nui pomenesc –numai ca nu pomenesti pe nimeni daca ii zici,omu in sus sau in jos ,ci numai daca il chemi pe nume,la fel si cu dracii.

   • tot pt. antonio
    nu stiu cit de mult iti convine o sora ca mine ca eu sar in spinarea prazii in mijlocul noptii iar ziua dorm fara nici o grija prin copaci.si deci pretind ca fratii mei sa fie cel putin la fel de singerosi ca si mine.

 4. pt. catehumen
  Vezi dar ca mindria te lucreaza din subconstient ,caci lasi pe eva sa curveasca cu sarpele in loc sa o pui sa se roage si cind consimti la ce face ea tratind cu indiferenta si lene ,se creaza pacatul care se urca in constient si cauta sa te traga al face pe el si cu gura sau cu trupul mai apoi .asa ai patit cind ai zis ca faci parte din biserica luptatoare(lucru care poate fi posibil ,dar ar fi trebuit sa zici-ca iti doresti mult sa faci parte si nu sa te consideri deja, caci te cunosti bine cred ceti poate pielea.

 5. catehumen Says:

  Ca sa constientizez cuvintele rugaciunii vad ca am mult de lucru.
  Primu lucru care il vad e ca trebuie sa imi placa sa zic rugaciunea. Iar eu sint greoi aci, pt ca caut sa pun adinc in mine raspunsul la intrebarea: cum imi foloseste mie rugaciunea?
  In trecut au fost multe pacatosenii pe care le faceam si acuma nu le mai fac, pt ca a intrat in mine un inteles care m-a convins sa renunt la pacat. Ca sa renunt la ceva dulce, vad din experienta ca trebuie sa am un inteles mai tare decit gustarea dulcelui. La fel se intampla si cu lucrurile care nu le-am facut in trecut si trebuie sa le fac in viitor. Acestea se intampla pe masura intelesurilor pe care le adun.
  Din tot ce am citit, imi razulta ca nu se poate mantui omu fara rugaciune, pt ca la vointa omului trebuie sa se adauge harul lui Dumnezeu, adica rugatorului trebuie sa i se adauge raspunsul rugaciunii. Nu exista mantuire fara amindoua acestea.
  Vad ca acest inteles nu e de ajuns pt mine ca sa imi dea bucuria rugaciunii. Greu ma urnesc sa ma rog. Oare de ce? E posibil sa-mi lipseasca vreun inteles? Tu ai dat mai sus un inteles la cuv. mantuire, pe care il simt adevarat? Ce-mi trebuie ca sa ma bucur mai mult de mantuirea sufletului meu, si sa alerg catre Viata? Multe din cuvintele pe care le rostesc nu au in mintea mea inteles care sa ma traga la mintuire asa cum rezulta din intelesurile tale. Cine a ascuns de la mine si mi-a dinamitat semnificatiile cuvintelor de nu gasesc in ele puterea de a dori viata si a ma bucura de rugaciune mantuitoare?

  Al doilea lucru pe care il vad, din cauza caruia nu constientizez rugaciunea, e ca ma vad pe mine dezmembrat si fara control. Eu nu sint stapinul mintii mele, inima n-o simt parca nici nu e exista ca sa-i dau vreo importanta, gindirea mea e o adunatura de imaginatii, superstitii, magnet pt desertaciunile din jur, plina de mandrie si toate celelate patimi .. trupul meu e un consumator de placeri, un degustator de dulceturi care imi consuma tot timpul si taria .. ochii mei tresar la erotisme si pornografii, si umbla cu viteza maxima ca sa gaseasca greselile altuia .. deschid gura numai ca sa dau sfaturi si sa-mi atrag lauda oamenilor .. de auzit nu aud intreg cind imi vorbeste cineva, numai frinturi, si nu inteleg bine cele ce mi se spun de catre altii, pt ca gindurile mele imi disturba atentia de ascultator.
  Cum am ajuns in halu asta?
  eu trebuia sa fiu un om intreg .. cu inima sa simt.. cu mintea sa discern .. cu picioarele sa alerg catre Viata .. cu mainile sa-mi lucrez cele de trebuinta .. cu urechile sa aud cele ce mi se spun de catre altii ca sa caut cele spre folos .. cu ochii sa-mi vad greselile si dâra de haos pe care o las pe unde trec

  Cind ma rog cu aceasta rugaciune „Doamne Iisuse Hriistoase, Fiul lui Dumnezeu, mântuieşte-mă pe mine păcătosul” .. vad ca trebuie sa ma preocup serios ca sa o zic pana la capat cu toate silabele ei, ca sa nu o trunchiez si sa o abandonez din cauza imprastierii minţii .. si sa-i urmaresc doar un inteles simplu, prin care, macar sa nu uit ca ma rog lui Dumnezeu

 6. catehumen Says:

  Vad ca sint doi inauntru care lucreaza cind ma rog: cel ce vegheaza si cel ce se sileste. Cel ce vegheaza are grija ca cel ce se sileste sa spuna rugaciunea intreaga, si continuu sa nu o abandoneze. Cel ce sileste spune rugaciunea in soapta cu gura intre-deschisa, misca limba uneori si tine gitu incordat. Cuvintele rugaciunii merg incet. Ca sa mearga mai repede l-am pus pe cel ce se sileste sa gindeasca rugaciunea, nu sa o zica, iar pe cel ce vegheaza sa fie atent la gind, nu la vorba. Gindu pare mai inauntru, vorba mai in afara. Dar cel ce vegheaza nu poate sta prea mult inauntru neintrerupt, si atunci el sare cind inauntru, cind afara, cind pe ganduri cind pe vorba. Imi rezulta ca trebuie sa mai insist, ca cel ce se sileste sa miste gindu, nu vorba la rugaciune, iar cel ce vegheaza sa stea si el mai inauntru. Constientizarea cuvintelor rugaciunii pare a fi treaba celui ce vegheaza, numai ca el nu poate face inca asta pt ca e ocupat ca cel ce se sileste sa-si faca treaba neincetat. Iar de simtirea rugaciunii nici nu poate fi vorba.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: