INTREBARE

pentru catehumen:

Ce inseamna pentru tine,biserica luptatoare?ca am vazut ca te crezi facind parte.

15 răspunsuri to “INTREBARE”

 1. Nu am constientizat cand am scris ca ma vad in Biserica luptatoare. Daca ma gandesc acum ma vad in afara ei pt ca nu am botezul cu care s-au botezat si pe care l-au lasat Sfintii Parinti. Biserica luptatoare, cred ca sunt toti drept-credinciosii (catehizati – care cunosc dogmele – si botezati – care pazesc legea Bisericii dreptmaritoare) de pe pamant, care lupta pt mantuirea lor facand voia lui Dumnezeu. Iar Biserica biruitoare sunt toti aceia care au biruit, si nu mai pot cadea, adica sfintii din ceruri care s-au mantuit.

 2. Deci din biserica luptatoare poate face parte si cine e neotezat ,si anume cei sunt catehumeni si se lupta sa se despatimeasca pentru a primi cu vrednicie pecetea Duhului Sfint si chiar inconstient cine are fapte vrednice de un crestin ,precum Cornelie la care a fost trimis ingerul si mai apoi sf. Petru pentru a fi adaugat prin botez exercitului de ostasi a lui Hriistos.afurisit este mireanul botezat in zilele de azi desi se poate aplica si claselor superioare fapt care azi din nefericire nu se mai practica si este o indepartare temporara(si este o in departare temporara spre indreptare).caci nu poate fi cineva pedepsit ca a calcat legea daca nu sa fagaduit (caci asta faci la botez printre altele)sa o pazeasca pe ea.anatema se da cuiva si grupului cel urmeaza pe acesta care fiind fagaduit prin al doilea botez(de la calugarie la la treptele superioare pina la patriarh)sa indrume pe altii pe calea cea adevarata si desi avertizat pentru indreptare ,deci cunostinta avind ca a cazut de la adevar el continua intu aceasta alunecare atragindui si pe altii intraceasta.deci pentru a se opri pierderea de suflete ce urmeaza acestuia, sa rinduit sa se faca precum in ceruri asa si pre pamint, adica despartirea lui totala de biserica,fapt pentru care, de va voi sa se intoarca trebuie rebotezat caci prin anatema el pierde total orice dar al Duhului Sfint.
  Pe pamint exista aceia care fac deja parte din biserica biruitoare ei sint podul de legatura intre pamint si ceruri,piloanele de lumina pe care sta biserica(vezi la apocalips)tuburile de oxigen(viata) prin care respira pamintul.fara de acestia pamintul nu poate exista.desi poate fi stupefacent pentru multi ,Dumnezeu pentru acestia tine inca pamintul.asta nu inseamna ca ei sunt mintuiti ci au ajuns sa cunoasca marele secret al rugaciunii de ase ridica si pune inceput neincetat.de aceea David a scris ca isi vede mintuirea inaintea lui si pacatul asemenea.[corectie: sfintii din ceruri nu sau mintuit ci sunt mintuiti]-[corectie :cei care lupta pt. mintuirea lor fac si nu prea voia lui Dumnezeu ,voiaLui o fac cei ce au biruit si pot sa invete si pe altii sa biruie.-numai ca astia sau cam terminat nu se gasesc in nici un caz la supermercat si nici nu e nevoie ca nu prea mai interesaza pe nimeni sa se mintuie ci mai mult sa flecareasca despre mintuire.

 3. Din ce spui, inteleg ca nefiind botezat nu am cum sa fiu afurisit, pentru ca botezul si afurisaniile se fac intr-o Biserica Ortodoxa adevarata de catre clerici sfintiti, chiar daca vin dintr-o grupare care se autointituleaza biserica ortodoxa romana care-si sustine valabilitatea tainelor si dreptcredinciosia iereilor sai si chiar daca am trait de la nastere pana acum aceasta minciuna. Si de-as fi stiut mai din timp, nu mi-ar fi fost spre folos din cauza dezinteresului meu total fata de Hristos si Biserica Lui. Cu mila lui Dumnezeu, ma vad pus acum in fata unui nou inceput si pecetluiesc ca cele ce le-am trait pana acum au fost minciuni si inselare, eu insumi fiind mincinos si inselator pt ceilalti. Slava Domnului, ca halul in care am petrecut si halul in care sunt si acuma nu sunt ale unui ortodox aflat in Biserica ci ale unui indracit, si ca exista catehism inainte de botez – adica inainte de lepadarea de satana si de primire a ingerului pazitor, dupa Cuvantul Mantuitorului „mergând, învăţaţi pe toate neamurile, botezându-i pe ei în Numele Tatălui, şi al Fiului, şi al Sfântului Duh” (Matei28,19) (adica mai intai invatarea si apoi botezul – canon 50 Apostolic, canon 2 Sinodului I). Si dupa cum imi binevestesti, sunt chiar in Biserica Luptatoare, ca unu care se catehizeaza. Spun Parintii ca catehismul nu e numai invatare a simbolului credinte si dogmelor ci e si multa cercare. Cum trebuie sa fie un catehumen pregatit de botez? Si cum trebuie sa petreaca crestinul dupa botez?

  • pt.catehumen
   Cercarea e lupta cea buna pt.despatimire,si sa scris multa ca sa nu creada cineva ca se poate primi botezul cu citeva informatii despre credinta nas din uficiu ca asa e obiceiu sa se puna nas,e.t.c.si sic in 3zile esti crestin de finta.se intimpla in trecut sa fie catehizati noaptea si a doua zi martirizati;numai ca atunci erau multi cunoscatori ai tainelor de credinta (adica crestini adevarati)iar cei catehizati se temeau foarte de moarte deci pamintul inimi lor era fertil si altfel era primita saminta cuvintului-azi nu se mai teme nimeni de moarte si in consecinta inimile sau facut de piatra si stii pilda semanatorului ce spune.
   R-1.Lepadat de toata viata lui de mai inainte(mort-de nu veti muri nu va veti putea naste din nou).precum copilul, curat cu inima.
   R-2.Sasi pastreze curatia pt.mireni ,iar pentru cei fagaduiti,incepind cu calugarii si terminind cu patriarhii sa creasca din putere in putere precum sa scris ca curatia inimii e treapta cea mai de jos a celor ce fac parte din oastea lui Hriistos,dar ei nu sint din cei ce aruncati in focul luptei ,ei sau luptat doar cu patimile(dracii)dinauntru lor.deaceea la botez primesti un inger cind esti prunc.cind esti matur si incepi lupta cu patimile,catehumen fiind ,Dumnezeu il trimite sati ajute(tainic)dar citeodata si cum a fost trimis la aratare lui Cornelie,insa el vine si pleaca dupa straduinta ta ,si de la botez ramine al tau, iar de nu pazesti curatenia el sta departe si plinge.calugarii mai primesc inca 7 ingeri iar schivnicii inca 4.de sunt acestia vrednici la fata lui Dumnezeu ingerii umbla intro rinduiala imptejurul lor dupa situatie facinduse ca un scut de protectie , dar nu numai atit.(infricosat lucru cind te gindesti ca intreaga japonie are numai un inger sai poarte de grije iar un schivnic adevarat 12)si poti sati dai si singur seama ce inseamna ca cineva sa scuipe pe unii ca acestia care de multe ori nu sint imbracati in haina calugareasca,ba chiar goi (sf.Andrei Nebun pt.Hriistos sau in haine de general,sf.Xeniacea nebuna pt.Hriistos)unii ca acestia umbla prin lume insa nui poate vedea nimeni de nusi vor curati inima caci puterea lui Dumnezeu ce e cu ei ii ascunde azi mai mult ca niciodata.

  • La o manastire pe care am vizitat-o, am nimerit la o slujba in care niste maici primeau schime, si erau chiar tinere, cineva chiar mai tinar ca mine. Am ramas cu impresia ca sunt ca niste epoleti cum primesc gradatii in armata. Dinainte aveam impresia ca e lucru foarte rar pt care il primesc foarte putini dupa o viata intreaga de manastire. Am auzit de schima mare, exista si schime mai mici? Nu stiu ce inseamna schima.
   Care diferenta intre calugar si schimnic, intre lucrarea schimnicului si cea a calugarului, in afara de numarul de ingeri? Ce face un schimnic?

 4. mai catehumene tu nu stii cum te chema si iti pierzi vremea cu intrebari nefolositoare !!!esti ridicol:cum ti se pare un analfabet care intreaba formulele din matematicile speciale!!??tu vrei sa pari destept dar nu intelegi ca trebuie sa ai o baza solida pe care sa pui ceva mai greu ??

  • N-am nume asa e! pt ca il caut pe ala scris in cartea vietii, pana atunci nu sunt decat un catehumen oarecare. Vreu, da nu-mi iese cu desteptaciunea. Ai si tu mila cu mine cu judecata, ca mult balast am adunat. Eu credeam ca unu si cu unu fac doi, da am aflat ca poate sa faca si trei: ca unde sunt doi in numele Meu, acolo sunt si Eu

 5. Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte miluieşte-ne pe noi
  Unul Sfânt, Unul Domn Iisus Hristos
  Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-mă
  Sfinţii Părinţi

  Ce înseamnă SFÂNT ?

 6. e la moda acum o tehnologie de a viziona noile filme americane .. se cheama tehnologie 3D-film – din cate am inteles – cu ajutorul unor ochelari speciali imaginea se formeaza direct pe retina ochiului, nu pe ecranu TV ca pana acum, si da o senzatie puternica de realism a lumii virtuale construite cu ajutorul PC-ului, da senzatie de zbor, de cadere in gol privind imagini adecvate .. si au aparut si filmele 3D .. filmul „Avatar” a facut furori .. tineri care se sinucid dupa ce l-au vizionat, agitatie mare in lumea „crestina” .. m-am dus si eu sa vad filmu asta sa vad cum e cu putinta ca oamenii sa se sinucida vazandu-l .. ce parere ai?

  • Cum am mai spus deja o capodopera de palma data popilor de pretutindeni e plin de capodopere deastia,ies ca ciupercile dupa ploaie si lui nihil iau crescut unele pe blog,oricum inca nu am reusit sa vad filmu,trimite si tu un rezumat si foloasele pe care leai avut din vizionare.e bine sa nu fie vaz. 3 D nu recomand la nimeni tehnica (special celor slabi de duh). spiritual se chiama tehnica de violarea sufletului, da e normal popii isi fac practica pe net la asa ceva ce sa ne mai miram de stiinta.am sati explc ce se intimpla de se creaza acele trairi intense, are legatura cu anumite tehnici de practicarea rugaciunii si cum se creaza pacatul in om.

 7. Departe de pământ, călătorind prin spaţiu la mare distanţă oamenii găsesc o planetă miraculoasă, numită Pandora. O lume exotică, cu plante uriaşe, copaci imenşi, cascade mari, stânci suspendate, animale şi insecte înfiorătoare, dragoni zburători, toate colorate bogat cu lumini fluorescente care dau o lume de poveste. Planeta e locuită de un de creaturi cu forma de om uriaşe de 4 metri, cu coadă lungă, cu pielea albastră, urechi ascuţite, cu ochi ca de pisică, cu parlung – un fel demoni care nu arată prea prietenoşi. Umblând aproape goi, ei sunt împărţiţi în clanuri şi duc o viaţă primitivă, de vânători. Sunt asemenea triburilor de incaşi sau indieni, fiecare clan e ca o mare familie, cu acelaşi spirit, condusă de un fel de tată-guru, care deţine înţelepciunea tribului şi de o mamă-vraci care are dar profetic şi este preoteasă. Sunt foarte ataşaţi de natură, aproape contopiţi cu ea şi se închină la o zeitate feminină care controlează natura înconjurătoare. Văzuţi ca locuitori ai cerului, oamenii, cu o tehnologie avansată, vor să exploateze un zăcământ din sol cu proprietăţi neobişnuite, care se vinde foarte scump pe pământ. Însă întâmpină împotrivirea locuitorilor, pt ca exploatările le distuge natura şi armonia. O echipa de soldaţi utilată cu roboţi de luptă şi nave gigant este gata să anihileze împotivirea lor, dar o echipă de oameni de ştiinţă, încearcă să-i convingă pe cale paşnică, folosind avatari, să se mute din zona zăcămintelor. Avatarii sunt trupuri ale locuitorilor planetei pe care oamenii îi pot controla prin conectarea la creierul unui om. Odată conectaţi aceştia prind viaţă şi au toate abilităţile învăţate anterior, de a umbla, de a vorbi, de a vâna, de a călări; când sunt deconectaţi ei rămân leşinaţi. Din când în când oamenii sunt decuplaţi de la avatarii lor, pt nevoile lor umane – mâncare şi odihnă,şi pt. a da un raport amănunţit despre cele trăite în trupul avatarilor.
  Acţiunea începe cu un tip Jake cu calităţile unui erou de război, dar invalid pt ca nu poate să meargă, şi care este recrutat pt a se conecta la un avatar. Misiunea lui era de a se infiltra cu avatarul printre baştinaşi, pt a aduna informaţii despre ei, despre modul lor de viaţă şi credinţele lor, despre ceea ce îi poate face să se mute din locurile zăcămintelor. Aşa el începe să trăiască în cele două lumi: în lumea mentală, ca locuitor al planetei cu trupul avatarului şi în lumea reală în care e invalid şi trebuie să dea raportul. În scurt timp el devine fascinat de lumea exotică: putea să alerge desculţ pe pajistile printre flori nemaivăzute de ochii săi, să se caţere prin copacii imenşi de pe marginea prăpăstiilor; el cunoaşte o femelă războinic care îl ajută să supravieţuiască, să se ferască de fiare sălbatice înfricoşătoare; el dă dovadă de o „inimă tare” de războinic şi câştigă încrederea femelei, care primeşte semne din partea naturii că el e cel ales şi aşteptat de locuitori, profeţit de strămoşii lor. Femela îl duce în trib pt a fi cunoscut de ceilalţi, aceştia simt spiritul străin ce locuia într-însul, văd stângăciile lui în purtare, mers, vorbă şi nu vor să-l primească între ei, dar profeteasa vede că e fire alesă şi îi cere femelei să-l înveţe toate ca să devină „de-al lor”. Îl învaţă tainele naturii, a supravieţuirii, îl iniţiază în arta luptei pt.a ajunge vânător desăvârşit. Învaţă să călărească cai-demon foarte puternici cu şase picioare, taina era ca călăreţul să îmblânzească calul prin legarea cozii de păr a capului său, la o coada care ieşea din coama calului, prin aceasta calul să-l simtă pe călăreţ, şi călăreţul pe cal. În scurt timp, el devine fascinat de lumea avatarilor şi nu vrea să se mai trezească în lumea oamenilor. Se îndragosteşte de femelă care îl pregateşte să treacă testul morţii al războinicului, adică să îmblânzească un dragon zburător, care să-i devină prieten pe viaţă, şi ajutor în război până la moarte. Numai stăpânul putea să-şi privescă dragonul în ochi. El trece testul şi îmblânzeşte un dragon fioros, dar mai târziu întâlneşte un dragon şi mai fioros, mult mai mare ca orice fiinţă de pe planetă, care terorizează orice şi nimeni nu-i poate sta în cale. Acum el nu mai vrea să coopereze cu oamenii pe care-i vede nişte criminali, ahtiaţi după bogăţii. Între timp oamenii au primit informaţii suficiente de la el ca să-i atace pe locuitori. El le-a spus despre un copac sacru, numit „copacul sufletelor” care păstrează memoria tuturor strămoşilor unde se duc toate sufletele lor după moarte, şi care este conştiinţa planetei lor. Ei se închină acestui copac care este chiar zeiţa lor. Este situat chiar deasupra zăcământului. Oamenii pornesc în căutarea copacului, cu toată forţa distructivă, şi ucid tot ce le stă în cale, natura, locuinţele lor, un arbore înalt pănă la cer e ars şi dărâmat. Locuitorii se împotrivesc dar nu pot cu arcurile lor de vânători să ţină piept bombelor şi muniţiei oamenilor. Ei se revoltă împotriva lui Jake care i-a trădat şi-l părăsesc în focul războiului, dar el supravieţuieşte şi rămâne singur ca un renegat, părăsit de toţi şi de oameni şi de locuitori. Dragonul său credincios nu-l părăseşte şi după ce se roagă la copacul sufletelor zeiţei mamă se duce în înaltul cerului unde îl întâlneşte dragonul cel fioros, se aruncă din zbor pe acesta şi reuşeşte să-l îmblânzească pe acesta dându-i lebertatea celuilalt. Acum se duce în ajutorul locuitorilor, care îl văd acum ca pe cel ales, salvatorul lor, călare pe dragonul cel fioros. Îi conduce în luptă şi cu ajutorul zeiţei naturii îi înving pe oameni, şi oamenii de ştinţă trec de partea locuitorilor împotriva soldaţilor oameni, iar pe cei care supravieţuiesc îi trimit pe pământ cu coada între picioare. În confruntarea finală, trupul uman a lui Jake care controla avatarul moare eroic, dar zeiţa naturii îl învie în trupul avatarului, trupul uman rămânând mort. Aici se termină.

  folosind tehnologia lumea construieşte lumi imaginate si o transpune tuturor – nu prin cuvinte ca in cărţile cu basme de până acum, ci ochilor si urechilor cu filmele de pe ecrane, iar acum mai profund – folosind 3D-ul începe să dicteze emoţii. Au urmărit să facă lucrurile cat mai impresionante, natura e impresionanta, cerul planetei impresionant, stâncile suspendate, copaci imenşi cat zgarie norii, animalele fioroase. Cine nu a citit despre rai zice ca asa arată raiu cu îngeri. Numai ca toti cei care apar in mijlocul naturii arată ca dracii, locuitorii, animalele, insectele sunt infioratoare la prima impresie. Dacă iei la intâmplare scene din film, fără sa intelegi actiunea, o sa vezi draci şi draci împotriva oamenilor. Dar dacă urmareşti actiunea – oamenii sunt drăceşti si dracii sunt umani: au curaj, gingasie, iubire … Pana la sfârşitul filmului, spectatorii să ajungă sa iubeasca personajele alea care arată ca dracii şi lumea lor, si să urască oamenii care sunt iubitori de bogatii, distrugători, nemilosi, absurzi … Invidia, mândria şi desfrâul strecurate subtil în personaje sub forma de virtuţi. Intelegerea naturii, unirea in duh razboinicului cu calul său, curajul în faţa pericolului şi a morţii sunt apreciate de oameni în sinea lor, ca să ajungă să iubească eroul principal .. dar nu sunt puse in slujba lui Dumnezeu. Nu exista Dumnezeu in film … doar „mama-natura”. Părutele virtuţi sunt amestecate cu idolatria – care nu apare ca un păcat ci e doar ecologie -, cu practici primitive şi anticreştine, cu nume şi simboluri obscure.
  Lumea de azi iubeşte lucrurile drăceşti, pt ca urâţenia dracului e nevazuta pt ochi. Dar lumea de maine o să ajungă să-l iubeasca pe dracu si vazandu-l faţă in faţă.. filmu ăsta e un pas catre asta.. lumea oamenilor a ajuns ceva de lepădat şi oamenii ştiu asta în sufletele lor – de aia au şi lepădat-o unii, dar pt cei care nu au ca scop pe Dumnezeu, cunoaşterea Lui după voia Lui, studiourile de la Hollywood e una din conducte care deversează scop în inimile noastre .. adică iadul.

  • Chiar asa iai lasat pe toti monstrii astia din cearsaf sa se deverseze la tine in inima?nai oprit pe nici unul sa nu intre?ce inima mare ai?teoi fi crezind mai mare decit Sfintul Petru!eu vad in filmul asta o realitate incredibila a zilelor noastre afara de final.adica dracii care o duc atit de bine azi, ca nu mai au asa de lucru ca pe vremea parintilor (vezi la Sf. Paisie de la Neamt) sint deranjati de cite unii care mai sapa sa descopere bogatia adevarului.asa cai invinuesc pe acestia ca sint hoti si iubitori de avutii si ca nu ii lasa in pace.acestia fac uz de tot felul de arme (in ecumenism) gasind ca cea mai buna e una draceasca si utilizindo in final cad in “dragostea”- capcana de a fi precum dracii din care nu mai reusesc sa iasa.
   Chestia cu monstri!!!!!-cine tia spus ca aia sint monstri? poate cel mai mare monstru esti chiar tu.nu vezi cit de multe cu care ai crescut din obicei sint iluzii si o falsa realitate?daca esti crestin trebuie sa ai dragoste de toata creatia –de aici rezulta ca nu sint monstri.nu trebuie sa iubesti sa faci ce vezi la ei daca nuti e spre mintuire.dar e mai mult ca sigur ca poti avea imbold spre mintuire si de la monstri sau draci daca din buna ta voie nuti reuseste.daca ar fi sa te intilnesti cu unul dintraia pe bune, nu stiu cine ar urla mai tare de groaza aluilalt,tu sau el.nu uita ca tot ce ti se pare ca vezi la altii si nuti place este oglinda aceea ce tu esti ,deci nu uri monstruozitatea pe care o vezi afara ,ci urasteo pe cea dinauntru tau.asta nu inseamna ca trebuie sati faci icoane cu lighioane si sa le insiri prin chilie ca sa te izbavesti de frica de ele.nimic nuti mai pare monstru sau dusman cind ai inteles taina mintuirii de aceea Hriistos a zis sa ne iubim dusmanii.crestinul nu are dusmani biserica lui cea vie nu poate fi biruita.orice este in jurul nostru putem folosi pentru scopul final al mintuirii nimeni si nimic nu poate sa inpiedice pe cel ce cu adevarat voieste sa se mintuie.si oricine se iluzioneaza ca poate ceva impotriva crestinului nu poate decit sal ajute sa se ridice pe drumul spre Ieruslimul cel de sus ce se pogoara din ceruri in inima omului.

 8. Minunata, gandirea duhovniceasca. Adica zacamantul dupa care sapau oamenii si care se vinde atat de scump pe pamant e simbol al adevarului deasupra caruia si-au facut locuinta demonii! Iar „dragostea” catre lighioane si felul lor e ca si capcana ecumenista de azi. Si de aici toate pot fi intelese altfel catre scop mantuitor, afara de final care infatiseaza biruinta demonilor, care nu e valabila asupra bisericilor vii. Mi se schimba toata optica. Adica, in toate se poate gasi o intelegere cu scop mantuitor – chiar si si intr-o regie care vine de la Hollywood. Grozav!
  Cu adevarat, Sfintii Parinti nu se plictiseau de loc, fiind la pustie, lucrandu-si mantuirea. Jocul de sah sau toata logica pamanteasca devin jucarele nefolositoare ce vin dintr-o gandire de lapte !!

  • am vazut intrun final filmul . trebuie sati spun ca nai reusit sa percepi mesajul, care il face de fapt atit de atractiv si se lipeste de sufletele multora .eu am vazus asta ca mesaj: incita pe oricine la a deveni razboinic si trebuie musai sa ai credinta(doctorita -omul de stiinta a zis ca ea nu crede,in consecinta nu a putut sa renasca in avatarul ei.stiut este ca nici un om de stiinta nu crede in Dumnezeu ci doar recunoaste precum dracii ca El exista.ba mai rau , ca dracii se tem da omul de stiinta nu , sii da mai departe cu cercetarile zicind ca le face in numele Lui.)pina aici e bun si adevarat acum depinde ce fel de razboinic? si la cine sa ai credinta? si nu numai atit: cu acest film se face o cerere cui vrea sa fie clonat , dar ma opresc aici ca despre cloni vorbim altadata…..

 9. Oamenii ma vad intr-un fel, eu ma vad diferit inauntru. In afara sunt un om, inauntru sunt alt om. Faptele mele, viata mea sau consumat pt omul din afara si l-am ignorat pe omul dinauntru .. cand ma uit acuma la omu dinauntru il vad plin de patimi, boleste, s-a legat cu multe dulceturi de lumea materiala .. si imi vine destul de greu sa-l rup de dulceturile astea ca sa caut dulceturile ceresti vestite prin evanghelie .. daca l-as putea scoate pe omul dinauntru sa-l arat lumii, mi-ar fi rusine cu el .. e urat, e nemilos, e scarbos .. daca cu acesta merg in eternitate, iadul ma paste

  Vorbeste-mi te rog, despre marturisire, despre marturisirea pacatelor in ortodoxie.
  Cum se face aceasta marturisirea ? Ce se intampla duhovniceste omului care se marturiseste ? In fata cui ma pot marturisi, numai a duhovnicului sau si oamenilor ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: